Програмирање робота и ствари у настави информатике – видеоконференција за наставнике

ЧАСОПИС ЗА НАСТАВНИКЕ "Партнер у учењу"

Са жељом да помогне информисање и професионално оснаживање наставника информатике и наставника техничког образовања у светској недељи програмирања Мајкрософт организује видеоконференцију за наставнике са темом „Увод у програмирање робота и ствари и настава о основним концептима ове две теме, са практичним примерима“. Настава на ову тему може и треба да буде организована ученицима старијих разреда основне школе и млађих разреда средње школе.

Наставник Катарина Вељковић из Политехничке школе у Крагујевцу ће представити увод у програмирање Лего робота и Лего програмски језик, а наставник Светлана Радловачки из Школског центра Никола Тесла Вршац ће представити програмирање ствари уз помоћ врло јефтиног Ардуино контролера (наручује се преко интернета за десетак долара) у програмском језику C#.

Видеоконференција ће бити одржана у понедељак 8. децембра 2014. године од 20h. За све учеснике који желе да се прикључе видеоконференцији, моли се да се у термину од 19h до 20h прикључе проби видеоконференције, да би подесили своје…

Погледај оригинални чланак 14 more words

Постави коментар