Web огласне табле

Панои су присутни у свакој учионици и још увек важе као одлично средство за постављање различитих садржаја везаних за процес или резултате учења. Но, варијетети елемената које на њих можемо да поставимо имају јасне лимите.

Са Web огласним таблама ствари стоје битно другачије. Осим текста и слика, на овим паноима своје место налазе видео-записи и линкови ка важним садржајима. Доступност им је повећана на 24/7/365 и померена из учионице, па је, самим тим, многоструко увећан број људи који их могу видети. Нон-стоп доступност омогућава и продужене ефекте учења – повратак наставним материјалима и ван школе. Аутори елемената приказаних на паноу их могу, у сваком тренутку, додатно уредити, исправити словне грешке, променити слике… Родитељи могу уживати у продуктима рада своје деце, али и имати увид у области којима се њихова деца баве.

Идеје за употребу Web огласних табли можете погледати на доњој слици.

padlet u ucionici ideje

Коју год Web огласну таблу да изаберете, нећете погрешити. Моје омиљене су Padlet  и Lino. О још неколико бесплатних огласних табли можете прочитати на Вебциклопедијиној страници Стикери.

1 thoughts on “Web огласне табле

  1. Повратни пинг: Пошто кошта? | Био-блог

Постави коментар